La2 d’RTVE va estrenar la segona Temporada de la sèrie presentada per Leonor Martín i Lidia San José.

Leonor Martín y Lidia San José de los “Los Pilares del Tiempo” en La2 de RTVE. Foto de RTVE.

abril 2023

Dijous passat 20 d’abril la sèrie va realitzar la presentació del primer capítol Felipe II: El mundo no es suficiente. El programa va visitar la ruta el Monestir de San Lorenzo de El Escorial, un monumental complex arquitectònic d’uns 33.000 metres quadrats d’extensió. Aquest primer capítol de la segona temporada, es va fonamentar a ressaltar les tres esferes que van marcar el regnat de Felip II; el poder polític, la religiositat i l’ostentació palatina. Aquesta reconstrucció històrica es va acompanyar per l’escàner LIDAR, d’última tecnologia, que continuarà revelant els llocs ocults dels edificis més emblemàtics de tota la geografia espanyola, segons va ressaltar en equip de producció de la sèrie.

En el menú de deu capítols projectats per la sèrie per a aquesta segona temporada, es troba un d’especial interès per a Sant Jeroni de la Murtra. Es tracta del capítol denominat “Colón: y el nuevo mundo” que podrà ser vist pròximament en La2 o la pàgina web d’RTVE. Durant l’enregistrament del capítol en La Murtra, aquest sistema Lidar va ingressar en els murs del refetor i el claustre, entre altres, per a analitzar les seves estructures, aconseguint imatges i perspectives espectaculars que podran ser vistes en aquest capítol dedicat a Colón.

Els altres capítols que fan part d’aquesta segona temporada, són: “Gaudí: el genio y su mecenas”, “Cuevas: catedrales del Paleolítico”, “Goya: las luces y las sombras”, “Mudéjar: la herencia del alarife”, “Isabel: la reina oportuna”, “Humanismo: El renacimiento del saber”, “Vértigo: desafío a la ingravidez” y “Carlos III: el reformador ilustrado”.

En aquest link és possible accedir al primer capítol.