L’Àmbit de repòs religiós i cultural Francesca Güell és un recinte de solitud i silenci. Va nèixer per iniciativa de la senyora Francesca Güell i López, qui va adquirir l’ antic monestir de Sant Jeroni de la Murtra (Badalona) amb la finalitat de que fos dedicat a aquesta dimensió i, alhora, aconseguir la seva restauració. Ella pensava que el món actual, on la vida és agitada i sorollosa, necessita de llocs on les persones trobin un repòs per l’ànima. L’únic que es necessita en aquest recinte, és voler viure la experiència de la solitud i el silenci, lliurement i respectuosa.

Aquest Repòs és obert a qualsevol persona, sense distinció de lloc d’origen, creences o manera de pensar: és un espai interreligiós i intercultural. La solitud i el silenci són font de creació, per aixó, el monestir és especialment apropiat per a artistes i intelectuals.

Sant Jeroni de la Murtra es troba a la Serralada de Marina, entre les ciutats de Santa Coloma de Gramenet i Badalona, al nord de Barcelona. Un lloc fora de la ciutat i, alhora, molt a prop d’ella. Hi ha vuit cel·les acondicionades per a oferir la comoditat necessària als hostes. Poden fer-se estades des d’unes hores fins uns dies. El tipus de recés que es proposa és en solitud i silenci, per tant, no és la intenció de rebre grups.

Tal com ho feien els antics jerònims, l’Àmbit de repòs Francesca Güell preten oferir un clima d’hospitalitat i pau. Actualment, té cura del monestir un prevere catòlic i un grup de laics.

L’Àmbit de Repòs Religiós i Cultural Francesca Güell és recolzat