“El Repòs” és la manera en que anomenem a l’hostatgeria. És un espai que ofereix les condicions necessàries per retirar-se en solitud i silenci, fent que es dipositi, o reposi, en el fons de l’interior tot allò que inquieta i poder així trobar claredat per a discernir, concentrar-se, reflexionar, pregar, meditar, crear…

És una hostatgeria que acull persones sense distinció de creences religioses, maneres de pensar, ni sexe.

El Repòs forma part de l’Àmbit de repòs religiós i cultural Francesca Güell, que és l’entitat que gestiona una part de l’antic monestir de la Murtra. Està inspirat en els principis que van formular la senyora Francisca Güell López (1885-1976) i el Dr. Alfred Rubio de Castarlenas (1919-1996) per tal de fer de Sant Jeroni de la Murtra un espai interreligiós i intercultural que ajudi a les persones a orientar les seves vides des de el silenci, la solitud i la llibertat, de forma creativa.

La orientació del Repòs és afavorir recesos en solitud i silenci, de manera individual, per la qual cosa no rep grups. Per aquesta raó tampoc no compta amb instal·lacions apropiades per a convivències.

Les persones que s’acullen en ell ho fan per diversos motius: religiosos, com pregar, meditar, dur a terme exercicis espirituals de manera individual; intel·lectuals, com estudiar, preparar exàmens, escriure tesis…; artístics, com escriure, pintar, composar…; personals, com prendre distància de la vida quotidiana, discernir sobre el seu moment vital…

Testimonis del llibre de reposants

“És un espai on poder retrobar el silenci, la soledat… És un regal per l’esperit en aquest temps de tanta agitació. Un lloc on poder sentir la solidaritat per tots els éssers. Gràcies.”
M.
“Espero que aquest lloc de profunda història il·lumini un nou camí de diàleg per a construïr una societat de fraterna convivència.”
M.H.
“Doy las más sinceras gracias a nuestro Señor por permitirme disponer de un espacio como este monasterio de San Jerónimo de la Murtra, para poder hacer un alto en mi vida y así poder, dentro de mis posibilidades, conectar con mi YO INTERIOR, con el sencillo fin de valorar lo mucho que me ha ofrecido. Muchas gracias.”
F.
“A veces las palabras se quedan pequeñas para poder expresar conceptos como Alegría, Paz,… Hoy, en este lugar, he podido disfrutar del Silencio, de la cordialidad y de la sencillez. Doy gracias por este Regalo.”
“Aquest cap de setmana aquí, restarà com un record molt especial, la solitud i el silenci m’han convidat a escoltar Déu. Gràcies.”
M.C.
“Sé que no será la última vez que visite este hermoso lugar, espacio que reconforta el alma del peregrino, que da aliento y fuerzas. Sin duda volveré, para saciar mi sed, para inspirar mi espíritu.”