Sant Jeroni de la Murtra, 11 d’abril

Aquesta Setmana Santa de l’any 2023, a Sant Jeroni de la Murtra vam realitzar les misses i actes que van acompanyar el nostre itinerari religios. Us compartim un repàs de les activitats de cada dia:

Diumenge Rams:

13.15: Benedicció de rams a l’Eucaristia:

13:45: Benedicció del Calvari:

Aquesta setmana santa, el Monestir Sant Jeroni de la Murtra recupera una antiga tradició. Es tracta del Calvari en format de figures realitzades a mà per pessebristes de Catalunya.

 

Dimarts Sant:

21 hrs Ofici de Tenebres:

L’Ofici de Tenebres és un acte tradicional al monestir per destacar la influència i personalitat dels deixebles de Jesucrist en el context de la Setmana Santa. Aquest acte va comptar amb la participació de Jaume Aymar i Albert López Vivancos

 

Dijous Sant:

En aquest dia es va realitzar el lavatori dels peus als feligresos i el pas de l’Ecce Homo de Sant Jeroni de la Murtra a la processó del silenci de Badalona:

 

Divendres Sant:

12hrs: Trobada del Silenci:

Sant Jeroni de la Murtra és un lloc per a la solitud i el silenci. Visitants, reposants i residents confirmen que l’arquitectura del lloc i la seva atmosfera de tranquil·litat contrueixen amb l’espiritualitat. Amb tots aquests elements, la Trobada del Silenci aquest any va anar a càrrec d’Antonio Arévalo. A més, celebrem l’aucaristia de divendres sant.

Dissabte Sant:

20 hrs: La Vigila pasqual del dissabte sant va iniciar amb una benedicció a l’antiga entrada al Monestir. Després, els feligresos van fer una processó fins al refectori en què després es va celebrar l’eucaristia.